Actuatorul reprezintă mecanismul care acționează sistemul de distribuție a agentului termic din instalațiile de încălzire prin pardoseală. Actuatorul primește comenzi termoelectrice de la dispozitivele de automatizare, precum termostate ambientale, unități de control sau centre de comandă. Apoi acesta regleză debitul apei în funcție de parametrii setați. În acest fel se obține controlul precis al temperaturii ambientale și al consumului de energie.

Actuatoarele funcționează cu orice tip de termostat ambiental programabil sau neprogramabil pentru Încălzire în Perdoseală. Prin intermediul termostatelor putem ajusta temperatura din aer, iar actuatoarele sunt cele care preiau comanda și reglează modul de funcționare al circuitelor de încălzire. Montarea actuatorului se realizează foarte simplu. Acesta se înfiletează la capătul distribuitoarelor și are un mecanism prin care permite deschiderea acestora în funcție de comenzile primite. Distribuitoarele urmează apoi să genereze cantitatea de căldură cerută, asigurând confortul termic în funcție de setările primite. Sistemul de încălzirea prin pardoseală funcționează cel mai bine prin intermediul dispozitivelor de control, pornind de la actuatoare, senzori de pardoseală și termostate ambientale.

Controlul termic în cazul încălzirii în pardoseală are mai multe avantaje, printre care:

  • Previne supraîncălzirea pardoselii
  • Previne suprasolicitarea sistemului termic
  • Contribuie la prelungirea duratei de viață a sistemului Îmbunătățește performanțele și eficiența sistemului
  • Contribuie la reducerea consumului de energie
  • Oferă confortul termic dorit

Nota 
Andrei
2019-06-20

Excelent

Un sistem de automatizare complet. Foarte usor de montat si super smart.

Nota 
Marian
2019-03-12

De vis

Am luat kit-ul complet, actuatoare, termostate si centrul de comanda. Suna absolut de vis, functioneaza cu comenzi vocale si prin internet. Usor de setat.

Nota 
Stancu Aurel
2019-02-05

Calitate

Sunt multumim de achizitia mea. Initial am fost sceptic datorita pretului mic dar am ramas placut surprins deoarece este exact ceea ce gasesti in comert doar ca mult mai scump.

Scrie-ti recenzia !

Scrie-ti recenzia

Scrie-ti recenzia

related items

Sign up and Save!

Receive email-only deals, special offers & product exclusives

Demo Options

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout